Utorak, 3 kolovoza, 2021

Momčilo Krajišnik ključa od bijesa: Komšić je gori i od Alije

Nemojte propustiti

Krajišnik je u Predsjedništvu BiH sjedio zajedno sa Alijom Izetbegovićem i naglašava da su tada međunarodni predstavnici obavezno zvali sve tri člana Predsjedništva BiH, a ne samo predsjedavajućeg.

Željko Komšić nije legitiman ni kao hrvatski član Predsjedništva, a samim tim ni kao predstavnik Predsjedništva, on je politički avanturista i skandal majstor koji sve što radi, radi da napravi još veću štetu.

Rekao je to za “Glas Srpske” prvi poslijeratni srpski član Predsjedništva BiH i osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik komentarišući to što je Komšić, koji je trenutno predsjedavajući Predsjedništva BiH otputovao u Brisel na neformalnu večeru koju je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel zakazao za zvaničnike zapadnog Balkana a da o pozivu na taj sastanak nije obavijestio ostale članove Predsjedništva BiH.

Krajišnik tvrdi da Komšić radi stvari nedopustive u diplomatskoj i državničkoj praksi.

Prvi poslijeratni srpski član Predsjedništva je u Predsjedništvu sjedio zajedno sa Alijom Izetbegovićem i naglašava da su tada međunarodni predstavnici obavezno zvali sve tri člana Predsjedništva BiH, a ne samo predsjedavajućeg.

– Nije se nikada desilo da samo jedan član samoinicijativno ode na neki međunarodni skup – kaže Krajišnik.

On dodaje da je Željko Komšić politički avanturista i skandal majstor koji sve što radi, radi da napravi još veću štetu.

Podsjetimo, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo Mišelu u kojem ga je obavijestio da trenutno predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić nije ovlašćen da govori u ime Predsjedništva BiH na neformalnoj večeri koju je Mišel sinoć zakazao za zvaničnike zapadnog Balkana.

Dodik je u pismu, koje je uputio i ostalim učesnicima, naveo da je Predsjedništvo BiH po Ustavu BiH zaduženo za spoljnu politiku, precizirajući da Predsjedništvo čine tri ravnopravna člana i da mandat predsjedavajućeg nema primat u odnosu na drugu dvojicu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo