Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Monstruozna provokacija iz manjeg bh. entiteta: Udruženje Istočna alternativa RS pozvalo Inzka da predloži ratnog zločinca Ratka Mladića za Nobelovu nagradu

Nemojte propustiti

Predsjednik Udruženja građana Istočna alternativa Republike Srpske smatra da bi tim gestom Inzko dao “najveći doprinos izgradnji povjerenja, normalizaciji odnosa i miru u BiH, te doprinos dokazivanju istine o ratu na ovim prostorima”

Predsjednik Udruženja građana Istočna alternativa Republike Srpske Vojin Pavlović rekao je Srni da je ovo udruženje danas poslalo elektronski dopis visokom predstavniku međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentinu Inzku s inicijativom da on, kao autoritet i osoba s najvećim ovlaštenjima, predloži ratnog zločinca Ratka Mladića za Nobelovu nagradu za mir.

U dopisu je obrazloženo da Mladić zaslužuje to priznanje zbog odbrane granica Evropske unije od prodora, kako stoji u pismu, islamskih fundamentalista i ekstremista kao sijača smrti širom svijeta.

– Mladić je dao nemjerljiv doprinos zaustavljanju širenja islamskog fundamentalizma u Evropu, kao i Vojska Republike Srpske koja je zaustavila džihad ratnike i Al-Kaidu u prodoru na Zapad, istakao je Pavlović.

On smatra da bi tim gestom Inzko dao “najveći doprinos izgradnji povjerenja, normalizaciji odnosa i miru u BiH, te doprinos dokazivanju istine o ratu na ovim prostorima”.

Podsjetimo, Ratko Mladić je u prvostepenskoj presudi osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i ratnih zločina nad nesrpskim stanovništvom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo