Nedjelja, 19 rujna, 2021

Monstruozno: Majka ubila blizance čim ih je rodila

Nemojte propustiti

Lindsey Lowe (26) iz Tennesseeja priznala je da je ubila svoje tek rođene blizance, te da je trudnoću uspješno skrivala pred svima jer otac blizanaca nije bio njen zaručnik.

majka monstrum100Rodila je potajno u domu svojih roditelja u septembru 2011. godine nakon čega je djeci rukom začepila usta da njeni roditelji ne bi čuli krikove i ugušila ih. Lindsey se od ponedjeljka sudi za dva ubistva. Policiji je priznala da je dječake rodila u kupatilu nakon čega ih je ugušila.

Jednog od ubijenih dječaka njeni su roditelji našli dva dana iza strašnog zločina i o svemu obavijestili policiju.

Kada su došli na mjesto događaja policajci su u sobi pronašli krvave ručnike, a ubrzo i tijelo drugog dječačića. Ako je sud proglasi krivom mogla bi se suočiti s doživotnom kaznom zatvora bez mogućnosti pomilovanja.

Nije kupila ništa što bi joj trebalo iza poroda

Na sudu je otkriveno kako Lowe prije poroda ni na koji način nije pokazivala da je trudna. Vikend prije poroda čak je bila i djeveruša na jednom vjenčanju na kojem je plesala i smijala se.

Noć prije poroda jedna od njenih prijateljica prespavala je kod nje. Iako su dijelile krevet ni ona nije posumnjala da je trudna.

Na temelju svega što su istražitelji otkrili čini se da Lowe nije ni namjeravala ostaviti svoju djecu na životu. Nije kupila pelene, dekice, auto sjedalice. Ništa što bi koristila nakon rođenja. I dok tužitelji odlučno tvrde da je samog početka znala što će napraviti nakon poroda, odbrana tvrdi da slučaj nije tako jednostavan.

Porodica i prijatelji na njenoj su strani

– Lindsey Lowe je bila trudna, ali je odbijala to prihvatiti. Njezin um je odbacivao trudnoću – rekao je njen advokat i dodao da je shvatila šta se stvarno događa tek kada je u kupatilu počela rađati blizance. Odbrana tvrdi da je žena na početku mislila da joj izlaze unutarnji organi, a brane ju i porodica, prijatelji i crkvena zajednica. Njen otac na sudu je rekao da je uzorna kćer, te da se 2008. nakon što je diplomirala vratila u roditeljski dom brinuti se za majku koja je imala tumor na mozgu.

(Avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo