Utorak, 15 lipnja, 2021

Moon: Razočaran sam bh. političarima

Nemojte propustiti

“Jako sam razočaran što u protekle tri godine politički lideri u BiH nisu uspjeli ostvariti napredak u provođenju presude Sejdić – Finci te u pristupanju NATO-u”, izjavio je danas novinarima američki veleposlanik u BiH Patrick Moon.

patrick_moon1“Političari su ostali podijeljeni u svojim stavovima i nisu odgovorili na osnovne potrebe običnih građana. Građane širom ove zemlje najviše brine ekonomija, nezaposlenost i korupcija, ali, na žalost, čini se da to ne brine visoke političke lidere u ovoj zemlji”, dodao je Moon, koji se nalazi u oproštajnom posjetu Mostaru.

Američki veleposlanik je kazao kako ima povjerenje u civilno društvo u BiH, te mlade ljude koji rade na objedinjavanju ove zemlje te rade na poboljšanju ekonomije.

“Sadašnji političari to ne primjećuju. Pretpostavljam da će doći taj trenutak kada će se morati skloniti s puta i dozvoliti novim liderima da dođu”, ocijenio je Moon koji se u popodnevnim satima sastao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

“U razgovoru s Čovićem imali smo vrlo dobru raspravu o reformi Federacije BiH i Čović je kazao kako je namjera članova njegove stranke da se ozbiljno angažiraju po pitanju preporuka za reformu Ustava FBiH”, kazao je Moon.

Dodao je kako očekuje da će se u federalnom parlamentu voditi rasprava o ovim preporukama, a za koje smatra da će FBiH napraviti boljim, učinkovitijim i racionalnijim entitetom u interesu svih njezinih građana

Na novinarski upit o političkim problemima u Mostaru, američki veleposlanik je, također, kazao kako je razočaran s vodećim političarima u tom gradu, prije svega iz HDZ-a te SDA

“Ne vidim nikakav dokaz da se postiže napredak u Mostaru, a zbog toga najviše pate građani. Treba naći način da se provedu izbori u ovom gradu. Mostar ima potencijal za ekonomski rast za zadovoljavanje potreba građana, a to se ne događa zbog nepostojanja političkog dogovora”, kazao je Moon.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo