Srijeda, 12 svibnja, 2021

Moraju biti čitljive: Policija kontroliše tablice na vozilima

Nemojte propustiti

Policijski službenici će kako je saopšteno, sankcionisati one koji se ne pridržavaju zakonskih odredbi.

Policijski službenici kontrolisaće u narednom periodu da li su registarske tablice vozila vidljive i čitljive i adekvatno postavljene na vozilu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Iskustva sa terena govore da građani na registarske tablice lijepe određene naljepnice, da ih učvršćuju najčešće plastičnim vezicama ili na zadnji dio vozila ugrađuju kamere koje snimaju vožnju unazad, a koje jednim dijelom zaklanjaju registarsku tablicu – navode iz MUP-a RS.

Ujedno su podsjetili da je članom 210. stav 2. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH propisano da registarske tablice na vozilu moraju da budu postavljene tako da su dobro čitljive, od kojih je jedna na prednjoj, a druga na zadnjoj strani.

– Takođe, članom 20. stav 1. Pravilnika o registrovanju vozila, vlasnik vozila dužan je odmah, a najkasnije u roku od tri dana nadležnom organu prijaviti gubitak, krađu ili oštećenje registarskih tablica i podnijeti zahtjev za izdavanje novih registarskih tablica – saopšteno je iz MUP-a.

Policijski službenici će kako je saopšteno, sankcionisati one koji se ne pridržavaju zakonskih odredbi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo