Subota, 27 veljače, 2021

Moraju biti čitljive: Policija kontroliše tablice na vozilima

Nemojte propustiti

“Neophodno je uvođenje poreza na luksuz… Ako neko kupi automobil za 200.000 KM, logično je da ne treba plaćati obični porez”

- Neophodno je uvođenje poreza na luksuz. Prije svega su to skupa alkoholna pića, luksuzni automobili... Ako neko kupi...

Hrvatski branitelji protiv izgradnje džamije Alija Izetbegović: Asocira nas na progone i etničko čišćenje

Nazvati vjerski objekt po Aliji Izetbegoviću, naglašavaju predstavnici udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna, neprimjereno je iz više razloga...

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Policijski službenici će kako je saopšteno, sankcionisati one koji se ne pridržavaju zakonskih odredbi.

Policijski službenici kontrolisaće u narednom periodu da li su registarske tablice vozila vidljive i čitljive i adekvatno postavljene na vozilu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Iskustva sa terena govore da građani na registarske tablice lijepe određene naljepnice, da ih učvršćuju najčešće plastičnim vezicama ili na zadnji dio vozila ugrađuju kamere koje snimaju vožnju unazad, a koje jednim dijelom zaklanjaju registarsku tablicu – navode iz MUP-a RS.

Ujedno su podsjetili da je članom 210. stav 2. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH propisano da registarske tablice na vozilu moraju da budu postavljene tako da su dobro čitljive, od kojih je jedna na prednjoj, a druga na zadnjoj strani.

– Takođe, članom 20. stav 1. Pravilnika o registrovanju vozila, vlasnik vozila dužan je odmah, a najkasnije u roku od tri dana nadležnom organu prijaviti gubitak, krađu ili oštećenje registarskih tablica i podnijeti zahtjev za izdavanje novih registarskih tablica – saopšteno je iz MUP-a.

Policijski službenici će kako je saopšteno, sankcionisati one koji se ne pridržavaju zakonskih odredbi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Haris Silajdžić otkrio osniva li novu stranku

Kako su objavili neki mediji u BiH, nova stranka ne bi imala nikakve veze sa strankom koju je Silajdžić...

Možda vas zanima i ovo