Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Mostar: Alema Džeku gađali teglama, skinuli mu majicu sa natpisom ‘Red Army’

Nemojte propustiti

Huligani su mladića udarali zatvorim pesnicama u glavu, a kasnije su sa štanda uzimali tegle i udarali ga njima

Da je sigurnost narušena u Mostaru dokazuje i posljednji napad koji je zabrinuo javnost u gradu na Neretvi.

Naime, Alemo Džeko je napadnut od strane četvorice huligana, pored štanda sa voćem na putu M17 u blizini Veležovog stadiona.

Njega su prije dva dana malo iza 17 sati napala četvorica huligana, koji su se na mjesto događaja dovezli u crnom pasatu registarskih oznaka M83-T-735, za koji je kasnije ustanovljeno da je u vlasništvu N.K.

Istragom je utvrđeno da je njime upravljao njezin unuk L. Bošnjak, koji je jedan od četvorice napadača i koji je sinoć oko 22 sata lišen slobode.

Razbojnici su mladića udarali zatvorim pesnicama u glavu, a kasnije su sa štanda uzimali tegle i udarali ga njima. Napadnuti Džeko pokušao se odbraniti nožem koji je koristio za rezanje voća, ali su mu napadači i njega oduzeli, te su dok je pokušavao pobjeći sa njega skinuli majicu sa obilježjima navijačke grupe Red Army, pa se zatim udaljili sa mjesta napada.

Tom prilikom su bacili su nož, koji je kasnije pronašao policajac kada je došao na uviđaj. Džeko je zbrinut u bolnici “Safet Mujić”, prenosi Oslobođenje.

Podsjetimo, osim ovog napada Mostarce je potresla vijest o ubistvu 19-godišnje Lane Bijedić, kao i ubistvo Nine Ivankovića, za koje se sumnjiči starleta Sunita Hindić-Bošnjaković.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Akademik Kurtćehajić: “Ukinut ćemo RS, odgovorna je za genocid”; Dodikov savjetnik Tegeltija: “Otcijepit ćemo se, RS je suverena”

Kurtćehajić: RS se poziva na pravo na samoopredjeljenje, volio bih znati kako vi to zamišljate! Danas ima nekoliko hiljada...

Možda vas zanima i ovo