Petak, 27 siječnja, 2023

Mostar dobio prve mlade inženjere koji će predstavljati BiH na regionalnom inženjerskom takmičenju u Sofiji

Nemojte propustiti

Projekat u organizaciji Tehničkog kluba Univerziteta „Džemal Bijedić“ – BEST Mostar, pod nazivom EBEC Mostar – Dani inženjera, održan je 27. i 28. marta. Prvog dana upriličen je sajam poslova uz naučno-popularna predavanja za koja su bili zaduženi naši partneri te uvaženi profesori ovog univerziteta, adrugog dana organizovano je takmičenje mladih inženjera. Podsjećamo, studenti su se takmičili u kategorijama Tim dizajna i Studije slučaja.

inzinjer1

Nakon cjelodnevnog rada na zadacima, stručni žiri je donio odluku o pobjednicima. U kategoriji Tim dizajna najbolja je bila ekipa ZEALOT (Belmin Husejić, Nihad Zukić, Amar Kevrić, Majdin Zahirović), a u kategoriji Studije slučaja pobjedu je odnijela ekipa FIT (Edvin Burina, Haris Baljić, Adnan Behrem, Emin Mešić). Ostali takmičari su dobili utješne nagrade, a pobjedničke ekipe svoj put nastavljaju na regionalnom inženjerskom takmičenju u Sofiji gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

inzinjer300x250Ovaj projekat je podržan od strane Univerziteta „Džemal Bijedić“, Unije studenata ovog univerziteta, Ministarstva privrede HNK, te mnogobrojnih kompanija koje su pristale na saradnju: WALTER IT Solutions, Authority Partners, Ernst&Young, Sparkasse Bank, Centar za tehničku kulturu, Tehnološki park INTERA i Posao.ba. Svojim prisustvom događaj su uveličali i uvaženi profesori Univerziteta „Džemal Bijedić“ te Tehnički klub osnovne škole „Šejh Jujo“.

 
BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.
(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo