Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Mostar: Lažni turistički vodič usred grada pokušao silovati turistkinju

Nemojte propustiti

Jedna turistkinja, najvjerovatnije iz Danske, navodno je napadnuta tokom poslijepodneva u Mostaru.

Kako prenosi portal “StarMo”, anonimne osobe tvrde da su vidjeli turistkinju iz Danske svu u modricama, da je napadnuta nešto prije 15 sati u Staklenoj banci, a napadač je navodno bio lažni vodič. On ju je, kako tvrde isti izvori, pokušao silovati, napao je fizički i navodno joj uzeo 100 KM.

Ovu informaciju je “StarMo” pokušao provjeriti u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Iz policije navode da, prema onome čime u ovom trenutku raspolažu, incident, u kojem je uključena i jedna strankinja, je zabilježen.

pictures-2013_july-Staklena_banka_Mostar_759154714Ona je dolazila u policiju, ali ne želi podnijeti tužbu. Takođe, kako sada stvari stoje, u tom incidentu od turistkinje ništa nije otuđeno.

Međutim, u MUP-u HNK-a su naglasili da su policijske ekipe još na terenu, da su u toku provjere cijelog slučaja, te da više informacija u ovom momentu ne mogu dati.

(Haber/StarMo)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo