Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Mostar: Policijskom šefu i pomagačima 18 godina zatvora

Nemojte propustiti

Kantonalni sud u Mostaru danas je nepravosnažno osudio bivšeg visokopozicioniranog zvaničnika MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Vjekoslava Čuturu (50) iz Mostara na sedam i po godina zatvora, njegovog sina Vedrana (23) na pet godina zatvora, a Željka Jovovića (26) iz Sarajeva na pet godina i pet mjeseci zatvora zbog tri oružane pljačke.

zatvorNjima je juče trebalo početi suđenje, ali su sva trojica prije početka ročišta rekli da žele sve priznati, čime su se dobrovoljno odrekli prava na suđenje.

Optužnica ih je teretila da su prošle godine počinili tri oružane pljačke u prodavnicama Konzum u Mostaru, iz kojih su ukrali oko 130.000 KM.

Prvo su sredinom juna 2012. godine upali u trgovinu Konzum u Splitskoj ulici, gdje su sa puškama i pištoljem u rukama otuđili 47.289 KM.

Nakon toga uslijedila je pljačka Konzuma u Franjevačkoj ulici, odakle su u novembru otuđili 16.307,70 KM, da bi u decembru, uoči katoličkog Božića, ponovo opljačkali Konzum u Splitskoj ulici, otuđivši taj put 65.601 marku.

Sudija Slavko Pavlović rekao je da bi ovom presudom osuđeni morali solidarno vratiti novac.

(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo