Petak, 22 listopada, 2021

Mostar: Prevarila ga ljubavnica, pa prijetio da će se baciti sa zgrade!

Nemojte propustiti

Ljutit jer ga je ljubavnica prevarila, S. D. jučer se popeo na ruševinu Privredne banke na Španskom trgu u Mostaru te je više od sat vremena visio sa zida, vičući da će se baciti, a policajci i novinari su ga na sve načine smirivali i na kraju ga je jedan njegov prijatelj vatrogasac uspio nagovoriti da mirno siđe s ruba ponora.

Foto: Mostarlife
Foto: Mostarlife

Nezapamćena drama se odvijala pred stotinama Mostaraca, koji su s trga gledali i sa zebnjom iščekivali hoće li se on zaista baciti u smrt ili će se predomisliti.

Bazdio na alkohol

“Nema što mu nismo govorili, nagovarali smo ga više od sat vremena, govorili smo mu: ‘Nemoj se baciti da djeca gledaju, vidi, dolje ima i djece, nemoj zbog njih’, ali on uopšte nije reagovao. Visio je s zida, jedva se pridržavao za neke žice i niko mu nije smio prići”, rekla je sagovornica Dnevnog lista, koja se otpočetka našla u centru nezapamćene drame.

Inače, S.D. je, prije no što se odlučio na vratolomni potez, pijan upao u mostarsku redakciju Dnevnog avaza i tu je već najavio da će se ubiti. Navodno je jako bazdio na alkohol. Došao je u redakciju pijan i sam je priznao da je pio, rekao je da ga je žena prevarila, da ju je uhvatio u prevari i tražio je od novinara da pišu o tome. Na kraju je ljutit otišao iz redakcije.

Kasnije se čulo da prijeti skokom sa Španskog trga. Tamo su kraj njega stajali policajci i vatrogasci i pokušavali ga odgovoriti od skoka.

“Na sve načine smo ga pokušali odgovoriti, govorili smo mu: ‘Nemoj skočiti, nije nijedna žena toga vrijedna, nemoj zbog djece, neko će te snimiti, staviti na YouTube, pa će ti djeca to gledati’, znate, on ima sina koji živi u Kragujevcu, ali nikako ga nismo uspijevali natjerati da siđe. Stvarno nema što mu nismo pričali. Molili smo ga: ‘Hajde, siđi, idemo na kafu, hajmo pisati, objavit ćemo to što želiš, ispast ćeš heroj ako siđeš, ako skočiš, ispast ćeš glupan’”, prepričala nam je sagovornica Dnevnog lista, koja se nalazila na vrhu zgrade. Dodala je da se na kraju i sam S.D. pomalo smirio.

“Odjednom je rekao: ‘Ostavite me samog, ja ću sam odlučiti hoću li skočiti ili neću, dajte mi minutu’ i svi smo se povukli, sa njim je ostao tek jedan njegov prijatelj vatrogasac koji ga otprije zna, koji je i učestvovao u smirivanjima ranijih svađa između njega i te žene. Nakon nekoliko minuta smo vidjeli da S.D. silazi, sve se dobro završilo, hvala Bogu, nije skočio”, zaključila je ona.
Nikom nije bilo svejedno

Policajci su oko 13.45 sati izveli raščupanog i smušenog S.D. iz zgrade, a dok su ga vodili, stao se izvinjavati. Govorio je: “Oprostite što sam vas izmaltretirao i hvala vam.” Odveden je na Odjeljenje psihijatrije gdje su mu dani lijekovi za smirenje. Sve vrijeme dok su policajci na vrhu zgrade pričali sa S.D., na Španskom trgu su stotine ljudi posmatrale grčevitu dramu. Nikome nije bilo svejedno gledati čovjeka koji svaki tren može pasti sa četvrtog sprata na tlo.

Iako su neki govorili kako je S.D., inače rođeni Banjolučanin koji živi u Mostaru, psihički bolestan čovjek, oni koji su s njim pregovarali to demantuju.

“Nije on psihički bolestan, samo je taj dan puno popio, govorio je da ga je pogodilo jer ga je žena prevarila. I prije par godina ju je uhvatio u prevari i tada ju je istukao, a sada opet tvrdi da ju je uhvatio da ga vara”, rekli su članovi pregovaračkog tima

(Dnevni list)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo