Subota, 27 studenoga, 2021

Mostar: Radnici Komosa nastavljaju sa štrajkom i blokadom deponije

Nemojte propustiti

Foto: Fena
Foto: Fena

Radnici mostarskog komunalnog poduzeća “Komos” već su deseti dan u generalnim štrajkom, dok treći dan blokiraju ulaz u jamu gradske deponije Uborak.

– Kamioni Komosa i dalje blokiraju prilaz jami na gradskoj deponiji “Uborak”. Još se nitko nije službeno obratio, niti nas pozvao na razgovore, te smo u štrajku do daljnjeg – kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Sindikata Komosa Emir Džubur.

Napomenuo je kako su legalisti te da će ukoniti blokadu u slučaju da za to dobiju službeni zahtjev.

– Ako netko izda nalog, MUP, sud ili gradonačelnk, iste ćemo sekunde ukloniti naša vozila da ne smetamo pri odvoženju otpada – ustvrdio je Džubur.

Ponovio je kako će radnici Komosa ustrajati u štrajku do ispunjenja zahtjeva, a to su povećanje izdvajanja za komunalije u gradskom proračunu te provedba odluke Gradskog vijeća Mostara iz 2006. godine o formiranju jednog komunalnog poduzeća na razini Mostara.

Zbog generalnog štrajka radnika Komosa, otpad se već deset dana ne odvozi s ulica u istočnom dijelu grada, koje je pod ingerencijom Komosa, a zbog blokade ulaza u jamu gradske deponije Uborak, ni radnici Javnog poduzeća “Parkovi”, koje djeluje u zapadnom dijelu grada, od srijede ne odvoze smeće.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo