Srijeda, 29 rujna, 2021

Mostarcu zmija otrovnica poskok, ušla u dvorište kuće, kamenom je ubio!

Nemojte propustiti

U dvorištu privatne kuće, u ulici Braće Fejića jedan građanin je uočio poskoka i usmrtio ga kamenjem. Inače, poskok je jedna od najotrovnijih zmija na ovim prostorima čiji je ugriz u većini slučajeva smrtonosan.

Ova zmija se može naći u kamenjarima i brdovitim dijelovima sa dosta grmlja i čudno je da se ova vrsta zmije pojavila u gradu. Inače, poskok ima sposobnost i penjanja na stabla i uza zid.

Čovjek koji je usmrtio poskoka izjavio je :

“Nikada prije nisam vidio ovako nešto. Znam da poskoci žive u kamenjaru i bio sam šokiran kada sam ga ugledao. Pretpostavljam da se iz brdovitih dijelova spustio nekim vozilom, ili se nekome uvukao u kamion sa drvima, ili u motor od automobila. Na tijelu ove zmije se vidi kvrga, izgleda da je progutala nekog miša ili neku drugu životinju”, kazao je.

“Nisam znao šta da uradim, nisam imao kamenje, a plašio sam se ako odem da će se zavući negdje u baštu i da neću znati gdje je otišla. Nazvao sam ženu mobitelom i rekao joj da mi donese kamenje kojim sam kasnije usmrtio zmiju”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo