Subota, 15 svibnja, 2021

“Možda ružno zvuči, ali ja se više ne bavim pitanjem formiranja vlasti na nivou BiH”

Nemojte propustiti

Uvjerava da je proteklih godina dana shvatila, kako kaže, da taj bh. entitet može dobro da funkcioniše, bez obzira da li postoji neka druga formirana vlast na nivou BiH

Predsjednica Republike Srpske (RS) i potpredsjednica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željka Cvijanović rekla je danas da ništa ne očekuje od sastanaka izaslanstava Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u ponedjeljak u Mostaru u vezi s formiranjem vlasti u Bosni i Hercegovini.

Protiv je uslovljavanja formiranja Vijeća ministara BiH te dodaje da je i ranije bilo sastanaka, ali ništa nije urađeno.

“Nemam nikakvu vjeru da postoji bilo kakva iskrenost u političkom Sarajevu da se uđe u postupak formiranja vlasti”, rekla je ona, prenosi Fena.

“Možda ružno zvuči, ali ja se više ne bavim pitanjem formiranja vlasti na nivou BiH”, rekla je Cvijanović novinarima u Banjoj Luci i dodala da njoj nije važno da li će biti formiranja vlast na tom nivou te da nju interesuje RS.

Uvjerava da je proteklih godina dana shvatila, kako kaže, da taj bh. entitet može dobro da funkcioniše, bez obzira da li postoji neka druga formirana vlast na nivou BiH, iako žali, jer bi se “neke stvari brže uradile”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo