Srijeda, 5 svibnja, 2021

Možda ste se smijali ovom videu, a priča je zapravo jako tužna…

Nemojte propustiti

Video pod nazivom “Hana se sprema za ZMBT 6” postao je u posljednje vrijeme jako popularan na internetu, a na YouTubeu je zabilježio nekoliko desetina hiljada pregleda. Mnogi su se smijali ženi koja pjeva, možda ne najbolje, ali zato sigurno iz srca. I to treba poštovati!

Hana-youtube1-600x486
Foto: Tuzlanski.ba

A priča u pozadini je, zapravo, veoma tužna. Otkriven je pravi identitet žene sa snimka.

– Teta Hana se zapravo zove Almasa Spahić. Rođena je 29.03.1959. godine, nastanjena je u Ridžalima u Zavidovićima. Živi u ruševnoj kući i od socijalne pomoći koja iznosi svega 70 KM mjesečno. Kako i sama kaže, zaboraviljena je od svih i već odavno prepuštena je samoj sebi. Gospođa Almasa ima i kćerku koja je bila udata u Gradačcu, te unuka Dževada, koji je nakon smrti oca, smješten u dječije “Selo mira” u Turiji, blizu Tuzle. Kako su nam rekle prve komšije, Hana je dobila i obećanje iz Općine oko riješenja stambenog pitanja ali sve je ostalo na obećanjima – piše popularni portal Tuzlanski.ba

– Hana na spomenutom video zapisu, pjeva iz sveg srca, vedrog bosanskog duha i pune duše: “Ne pitaj me majko moja što mi srce tugu krije”, “Moj dilbere” i druge pjesme, a prema komentarima onih koji je poznaju duže vremena, u mlađim danima pjevala je izuzetno lijepo. Danas preživljava od 2.5 KM dnevno, u trošnoj kući i zaista nevjerovatnim uslovima. Preživljavala je teta Hana surove zime i paklena ljeta i danas osim pjesme skoro da nema ništa. Nasmijala je cijelu naciju, stoga nacijo pokaži humanost i pomozi istinskoj zvijezdi surove današnjice, ženi koja je zbog svega navedenog zaslužila makar dostojanstven krov nad glavom i pristojan obrok – piše spomenuti portal.

POMOZIMO! Spahić Almasa, Ridžali 48, 72220 Zavidovići. Svi koji žele kontaktirati gospođu Almasu mogu to učiniti putem mobitela u susjednoj kući 062 317-800.

(Doznajemo/Tuzlanski)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo