Utorak, 22 lipnja, 2021

Može li luđe? Operišu noseve da im izgledaju kao Ajfelov toranj

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Bizaran trend da Kineskinje odlaskom na plastične operacije pokušavaju da liče na Evropljanke postaje sve popularniji u toj zemlji.

Posljednji u nizu estetskih operacija koji je postao hit među mladim djevojkama u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu jeste intervencija na nosu kako bi on ličio na Ajfelov toranj.

Operacija košta oko 7.400 eura, a izvode je na jednoj klinici u gradu Čonking na jugu zemlje. Ipak, pravi razlog što se veliki broj djevojaka odlučuje za estetsku hirurgiju jeste taj što one vjeruju da će im izgled pomoći da lakše dođu do posla.

Istraživanje koje je rađeno u Kini pokazuje da na plastične operacije noseva otpada 40 procenata svih estetskih intervencija u toj zemlji.

Ksu Jang, jedna od studentkinja iz Pekinga, kaže da je svjesno otišla na liposukciju jer je ubijeđena da će joj to pomoći da po završetku školovanja dođe do posla.

– Bila sam predebela. Poslodavci više obraćaju pažnju na izgled djevojaka koje im se obraćaju za posao nego na njihovo iskustvo – kaže ona.

(Telegraf)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali...

Možda vas zanima i ovo