Subota, 16 listopada, 2021

Muče vas neugodni mirisi? Pokušajte ovo!

Nemojte propustiti

deodorant

Ponekad naš prirodni miris nadjača svu silu dezodoransa koje koristimo. Bez obzira bilo to od hrane, pretjeranog znojenja ili nečiste odjeće, evo nekoliko jednostavnih rješenja koja vas mogu spasiti od neugodnosti.

Nosite prirodne tkanine
Prirodni materijali, poput pamuka, apsorbiraju znojenje bolje od sintetičkih jer omogućuju znoju i mirisima da ispare iz materijala, piše Magazin.net.hr.

Izbjegavajte češnjak i luk
Ne samo da će ostaviti neugodan miris u ustima, nego je takva hrana zaslužna i za pojačani miris tijela. Jednako tako treba izbjegavati i prostorije u kojima se kuhaju jer će vam se ti mirisi uvući u odjeću i kosu.

Jabučni ocat
Jabučni ocat odličan je prirodni dezodorans, kaže ugledna američka liječnica Georgianna Donadio. Preporučuje da ga nanesete direktno ispod pazuha kako biste “ubili” neugodne tjelesne mirise.

Smanjite unos mesa
Ekstrakti proteina i ulja iz neke hrane i začina zadržavaju se u tjelesnim izlučevinama dugo nakon jela, te mogu pojačati neugodne mirise, objašnjava dr. Ellen Kamhi, stručnjakinja za ljekovito bilje.

Korisne dobre bakterije
Za prirodne dezodoranse koji se bore protiv neugodnih mirisa iznutra, dr. Kamhi preporuča dnevnu dozu acidofila. Acidofil je probiotična bakterija koja ujedno pomaže i probavi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo