Utorak, 28 rujna, 2021

Muharemović jedanaestočlanu porodicu prehranjuje berući gljive po šumi

Nemojte propustiti

Bošnjački povratnik u selo Šekele kod Bratunca Muhidin Muharemović i njegova jedanaestočlana porodica žive od plodova koje Muhidin pronađe u šumi i od onoga što uspiju sami uzgojiti u bašti.

Ipak, Muhidin kaže da se sa ponosom bori za život svoje sedmere djece i da je sretan svaki put kada im donese bilo kakvu hranu, piše bh. novinska agencija Patria.

Muhidin je ratni vojni invalid, koji prima penziju od tek 50 KM. No, od tog novca može platiti tek režije, pa se za hranu mora snalaziti tokom cijelog mjeseca. On svaki dan mora pronaći hranu za suprugu, njihovo sedmero djece, njegovu majku kao i sina od brata, koji je ubijen tokom posljednje agresije na BiH.

Muhidin kaže da sve vrijeme pokušava zaraditi novac od kojeg bi kupio nešto stoke koja bi bila velika potpora njegovoj velikoj porodici, ali mu to za sada teško ide jer ne može sam sakupiti dovoljno novca.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo