Četvrtak, 23 rujna, 2021

Munira Subašić: Kolinda Grabar Kitarović je ostala kraljica Balkana

Nemojte propustiti

Predsjednica Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić kazala je danas u Sarajevu da je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ”ostala kraljica” uprkos njenim izjavama koje su u ovom Udruženju ranije naišle na oštre krktike.

Foto: N1

Subašić je danas nakon susreta s Grabar Kitarović poručila da su joj Majke Srebrenice ”zamjerile, ali se nisu naljutile”.

”Ona je ostala kraljica, Bosna je uvijek imala kraljicu, ona je jedina žena predsjednica jedne važne države. Ona je za mene kraljica bez obzira na sve. Nije to bila kritika, mi smo se našle uvrijeđene, razgovarale smo danas o tome. Ona direktno nije nama majkama ništa rekla, ali mi smo dugo vremena slušale i našle se uvrijeđene. Zamjerile smo joj, ali nismo se naljutile”, rekla je Subašić.

Dodala je da nije bilo govora o eventualnoj posjeti Ahmićima.

”Ne znam, ja ne bih o tome govorila, ja govorim o Srebrenici, znam šta se tamo desilo. Nemam ja nikome ništa zamjerati, samo zamjeram onima koji nisu došli u Srebrenicu i odali počast. Jedino Srebrenica, Srebrenica i Srebrenica, ništa drugo”, zaključila je Subašić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

BHRT prekinuo prijenos Komšićevog obraćanja u UN-u, evo šta su poručili gledaocima

Nažalost, BHRT nema pristup drugom kanalu AP na kojem je nastavljen prijenos govora predsjedvajućeg Komšića i zbog toga nismo...

Možda vas zanima i ovo