Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Munira Subašić: Više nema razloga da se odgodi dženaza 11. jula

Nemojte propustiti

“Dobro je što će Naser biti izručen BiH. Vjerujem da će opet pred sudom u BiH dokazati da je nevin čovjek, iako je to već sud u Hagu ranije potvdio”, kazala je Subašić

Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa”, nakon odluke Saveznog ureda za pravdu Švicarske kojim je odobreno izručenje Nasera Orića pravosudnim institucijama Bosne i Hearcegovine, za Anadolu Agency (AA) je izjavila da je najbolje da se proces nastavi u BiH.

“Dobro je što će Naser biti izručen BiH. Vjerujem da će opet pred sudom u BiH dokazati da je nevin čovjek, iako je to već sud u Hagu ranije potvdio”, kazala je Subašić.

Naglasila je kako više nema razloga da dođe do odgađanja održavanja kolektivne dženaze u Potočarima.

“Nakon ove odluke nema razloga da se odgodi dženaza u Potočarima”, rekla je Subašić.

Nasera Orića je 10. juna u poslijepodnevnim satima privela švicarska policija zajedno sa načelnikom općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem koji je nedugo nakon zadržavanja pušten.

Orić se još uvijek nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Ženevi, gdje je uhapšen na osnovu potjernice koju je za njim zbog navodnih ratnih zločina na teritoriji Srebrenice 1992. godine, raspisala Srbija 2014. godine.

Apelaciono vijeće Haškog tribunala 2008. godine oslobodilo je Orića krivice za nesprečavanje zločina nad Srbima 1992. i 1993. godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ljubiša Ćosić otvorio dušu: Volim Dodika jer je ljudina, on ne mrzi nikoga, ni naše komšije iz Sarajeva

- Jesam se napio i jesam bio pijan u kafani. Poznat sam kao neko ko voli ljude i veselje....

Možda vas zanima i ovo