Subota, 18 rujna, 2021

Kantolnalni MUP o nošenju maski na otvorenom

Nemojte propustiti

Kazne za nenošenje maski će biti 500 KM, a za provođenje ove Naredbe je zadužena Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS-a potvrdio je da je Krizni štab u Kantonu Sarajevo donio naredbu o obaveznom propisnom nošenju maski u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Shodno ranije usvojenim izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo, policija će sankcionisati one koji se ne budu pridržavali donesene naredbe, pojasnio je on.

”Apelujemo na građane i posjetioce Kantona Sarajevo da se strogo pridržavaju i poštuju naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo”, poručio je portparol sarajevske policije.

Kazne za nenošenje maski će biti 500 KM, a za provođenje ove Naredbe je zadužena Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, prema novoj naredbi nošenje zaštitnih maski biće obavezno u svim zatvorenim prostorima i na otvorenom, izuzev za sportiste na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozače bicikla, električnog romobila i motocikla, kao i druga izuzeća u skladu s preporukama i smjernicama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Kantona Sarajevo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Upozorenje na opasno vrijeme, šteta i ljudske žrtve su moguće: U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm

U regijama Mostara, Foče, Trebinja i Livna upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i grmljavinskih procesa a vrijeme se...

Možda vas zanima i ovo