Subota, 4 prosinca, 2021

MUP KS: A. N. osumnjičen da je oštrim predmetom oštetio nišan Alije Izetbegovića

Nemojte propustiti

news-2009-october-mezar_alije_izetbegovica_769751982

Na spomeniku – nišanu prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića uz upotrebu oštrog podesnog predmeta urezana je riječ “kašikara”

Na spomeniku – nišanu prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića uz upotrebu oštrog podesnog predmeta urezana je riječ “kašikara”, potvrđeno je za Anadolu Agency (AA) u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Naime, Prva policijska uprava/Policijska stanica Stari Grad Sarajevo u 17.50 sati u subotu obaviještena je da je deset minuta ranije, u 17.40 sati na šehidskom mezarju Kovači, u ulici Širokac do broja 2, Općina Stari Grad nepoznati počinilac (NN) izvršio oštećenje spomenika – nišana prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

Policijski službenici Prve PU/PS Stari Grad, kako je saopćeno iz MUP-a KS su u 18.15 sati, u subotu, lišili slobode A.N. rođen 1976. godine iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 379. Kaznenog zakona Federacije BiH “povreda mira umrlog”.

“Imenovani je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a o navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu”, navedeno je u MUP-u KS.

Kako je javio reporter AA, oštećenje na nišanu je teško vidljivo.

11. augusta 2006. godine izveden je teroristički napad na mezar Alije Izetbegovića. U eksploziji je oštećen mramorni dio nišana ali i stakla objekata u blizini.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo