Nedjelja, 3 ožujka, 2024

MUP KS i MUP RS u zajedničkoj akciji ‘Hornet’: Uhapšene tri osobe

Autor:Patria

Preporučeno

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli su zajedničku akciju kodnog naziva “Hornet”.

Tokom navedenih aktivnosti izvršeni su pretresi više objekata i vozila na području Sarajeva, Foče i Kaknja, pri čemu su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela.

Upravo se čita:  Neobična putanja: Izviđački avion ponovno leti iznad Bosne i Hercegovine

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 250. (Organizovani kriminal) u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. (Neovlašteni promet opojnim drogama) i člana 209. stav 1. i 2. u vezi sa stavom 3. (Pranje novca) KZ BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode tri lica, i to: A.B., rođen 1987.godine, E.Dž., rođen 1990.godine i H.Dž., rođen 1988.godine, svi nastanjeni u Sarajevu.

Upravo se čita:  Najveća mjesečna plata u prošloj godini čak 429.123,86 KM

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u okviru ove akcije lišili su slobode tri lica na području Foče.

Ovom prilikom izražavamo zahvalnost Upravi policije MUP-a ZE-DO Kantona za pomoć u realizaciji pretresa izvršenih na području u njihovoj nadležnosti.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim licima.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas