Srijeda, 26 siječnja, 2022

MUP KS o posljednjem danu prethodne godine: U Hrasnici opljačkan bankomat, u Rakovici benzinska pumpa

Nemojte propustiti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ni posljednjeg dana prethodne godine nisu bili pošteđeni posla.

Tako je na području općine Ilidža zabilježena pljačka bankomata Intesa san Paolo banke, ali i benzinske pumpe.

U 3.40 sati u ulici Dr Halid bega Hrasnice bb , od strane NN osoba izvršena je teška krađa, kada u prostorije JP BiH Pošta, gdje je tom prilikom iz bankomata Intesa san Paolo, otuđen novac. Uviđaj su obavili pripadnici Odjeljenja za imovinske delikte MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Istog dana, u 19.20 sati, od strane jedne NN muške osobe uz upotrebu vatrenog oružja, pištolja, izvršeno je krivično djelo iz člana 289. KZ FBiH /Razbojništvo/, u prostorije benzinkse pumpe ,,Hifa petrol”, u ulici Rakovička cesta bb, kojom prilikom je otuđen novac.

O navedenom je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj su obavili pripadnici OKP-e Pete PU i kim tehničar MUP-a Knatona Sarajevo. Istraga se i u ovom slučaju nastavlja.

Više s weba

Izdvajamo

Paprene cijene na Jahorini: Evo koliko košta gulaš, ćevapi, pivo, a tek salata…

Građani, koji su se ovih dana našli na Jahorini, poslali su medijima cjenovnike iz nekih od ugostiteljskih objekata, a...

Možda vas zanima i ovo