Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

MUP KS traži pet osoba za Helikoptersku jedinicu

Nemojte propustiti

Vrijednost cjelokupnog projekta osnivanja Helikopterske jedinice iznosi oko 25 miliona KM.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je oglas na osnovu saglasnosti kantonalne vlade, o prijemu u radni odnos pet osoba u Helikopterskoj jedinici.

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Ministarstvu unutrašnjih poslova KS u septembru prošle godine na Elaborat o provođenju aktivnosti uspostave helikopterske jedinice, kao i za popunu upražnjenih radnih mjesta za potrebe te jedinice.

Elaboratom je procijenjeno da će projekat biti finansiran kreditnim sredstavima, a u januaru ove godine na budžetskoj poziciji MUP-a KS planirana je nabavka helikoptera u vrijednosti od 17 miliona KM piše Klix.

Vrijednost cjelokupnog projekta osnivanja Helikopterske jedinice iznosi oko 25 miliona KM.

“Ispravljamo historijsku nepravdu. Ucrtavamo Kanton Sarajevo na listu uređenih zajednica koje se razvijaju. Ne želimo više biti u civilizacijskom zapećku. U svijetu je praksa da se sve letjelice kupuju putem kredita te smatramo također da bi bilo najbolje i u ovom slučaju primijeniti isti način”, kazao je prošle godine ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

Sada se Javnim oglasom za popunu upražnjenih radnih mjesta namještenika na neodređeno vrijeme u MUP-u KS traže jedan vođa pilotskog tima, tri pilota helikoptera i dva aviomehaničara odnosno operatora.

Svi oni, bit će zaposleni na pozicijama viših referenata jer je za prijavu na konkurs potrebno predočiti dokaz o završenoj srednjoj školi tehničkog usmjerenja.

Pored navedenog, morate dokazati i da ste položili traženi stručni ispit te da poznajete engleski jezik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Oglasila se profesorica engleskog u Tehničkoj školi u Trsteniku koju su učenici maltretirali: “Ni roditelji mi se nisu izvinili”

„Dirnuta sam, veoma mi znači podrška kolega. Sindikati će nastaviti da rade i na ovome neće stati. Još uvijek...

Možda vas zanima i ovo