Četvrtak, 13 svibnja, 2021

MUP RS-a predstavio 100 novih vozila

Nemojte propustiti

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Zalužanima da nabavkom 100 novih vozila Ministarstvo unutrašnjih poslova postaje operativnije i sposobnije da štiti građane Srpske.

U Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Zalužanima kod Banjaluke danas je promovisano 100 novih policijskih vozila čija je vrijednost 5,7 miliona KM.

Promociji novih vozila prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srpske Radovan Višković.

Vozila su nabavljena posredstvom operativnog lizinga, piše Srna.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Zalužanima da nabavkom 100 novih vozila Ministarstvo unutrašnjih poslova postaje operativnije i sposobnije da štiti građane Srpske.

“Vlada Republike Srpske donijela je odluku da bude iskorišten operativni, a ne finansijski lizinig za nabavku vozila, jer je operativni mnogo povoljniji”, rekao je novinarima Višković, nakon što je promovisano 100 novih policijskih vozila.

On je istakao da su operativnim lizingom vozila kasko osigurana i obezbijeđeno njihovo redovno održavanje u naredne četiri godine.

“Dio policijskih vozila koja imamo su starija od 15 godina i troškovi njihovog održavanja su bili veliki. Rata ovog lizinga je manja od onoga što dajemo na održavanje starih vozila”, kaže Višković i navodi da je za održavanje vozila godišnje izdvajano milion KM.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač naglasio je da će vozila biti raspoređena u sve policijske uprave, s ciljem bržeg i bezbjednijeg obavljanja dužnosti policijskih službenika.

“Ovo je najveća nabavka motornih vozila za policijske službenike, kojima će sigurno biti olakšan rad i obavljanje svakodnevnih dužnosti”, rekao je Lukač, prenosi Srna.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo