Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

MUP RS predstavio novo borbeno vozilo “vihor”

Autor:RTRS

Nemojte propustiti

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno realizovan ovaj zadatak

U bh. entitetu RS danas je kompanija Tehnički remont iz Bratunca u fabričkom krugu predstavila novo, savremeno opremljeno lako borbeno vozilo “vihor”, sa ugrađenom najmodernijom svjetskom tehnologijom.

Vlasnik ove kompanije Slaven Ristić rekao je da je vozilo “vihor” rezultat kontinuiranog rada, investiranja, stručnosti i praćenja savremenih svjetskih dostignuća u ovoj oblasti.

Istakao je da je riječ o lakom, veoma brzom taktičkom vozilu sa izuzetnim manevarskim osobinama.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno realizovan ovaj zadatak, piše RTRS.

“Ideja Ministarstva realizovana je u Tehničkom remontu uspješno, pa je nastalo ovo vozilo izuzetnih osobina. Ovo je nakon ‘despota’ drugo borbeno vozilo proizvedeno u bratunačkom Tehničkom remontu i biće sigurno ponos i MUP-a Republike Srpske i Tehničkog remonta, kao i svih koji odluče da ga kupe”, poručio je Lukač.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vremenska prognoza za naredni period: Poznato i kada nam stiže snijeg

U zadnjoj sedmici astronomske jeseni prema trenutnim prognostičkim materijalima prognozira se pad temperature zraka i slabe padavine. Priticanje toplih zračnih...

Možda vas zanima i ovo