Srijeda, 29 rujna, 2021

MUP RS pronašao i oduzeo veću količinu oružja i municije

Nemojte propustiti

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršen je pretres kuće, stana, poslovnih prostora, pratećih objekata, vozila na sedam lokacija koje koriste navedena lica kojom prilikom je pronađena i oduzeta vojna puška, više komada municije, suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, improvizovana laboratorija u pripremi, te oprema i sredstva za uzgoj opojne droge (saksije, sredstva za prihranu, specijalne lapme, oko 140 klijalih sjemenki i drugo).

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, 03.09.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala M.G. iz Gradiške zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Naime, policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u šumi u mjestu Jelići, grad Gradiška, nalazi određena količina vojnog naoružanja i municije.

Preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje, policijski službenici su utvrdili da je navedena lokacija vlasništvo lica M.G, te su na istoj pronašli i oduzeli veću količinu oružja i municije, minsko-eksplozivnih sredstava, tromblonske mine i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Pretres je izvršen i na tri lokacije koje koristi lice M.G. kojom prilikom je pronađena i oduzeta oprema za uzgoj i proizvodnju opojne droge.

U nastavku aktivnosti policijskih službenika, u protekla tri dana slobode su lišena još dva lica inicijala D.R. i V.U. obojica iz Gradiške zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršen je pretres kuće, stana, poslovnih prostora, pratećih objekata, vozila na sedam lokacija koje koriste navedena lica kojom prilikom je pronađena i oduzeta vojna puška, više komada municije, suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, improvizovana laboratorija u pripremi, te oprema i sredstva za uzgoj opojne droge (saksije, sredstva za prihranu, specijalne lapme, oko 140 klijalih sjemenki i drugo).

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se protiv lica M.G, D.R, V.U, G.G. i P.NJ. u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, a za licima G.G. i P.NJ. raspisana je potraga jer su isti trenutno nedostupni nadležnim organima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo