Nedjelja, 13 lipnja, 2021

MUP TK poziva građane da svojim ponašanjem doprinesu smirivanju situacije

Nemojte propustiti

Foto: Mirsad M.
Foto: M. Muratović

Povodom nemilih događaja u Tuzli, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona još jednom poziva sve građane da svojim ponašanjem doprinesu normalizaciji odnosa, smirivanju i poboljšanju nastale situacije, a naračito u pogledu zabrinjavajućeg učešća djece i maloljetnika u navedenim događajima.

Iz MUP-a TK pozivaju roditelje da utiču na svoju djecu da izbjegavaju mjesta na kojima se okupljaju demonstranti i da ne podliježu pritiscima, kako ne bi došlo do povređivanja i neželjenih posljedica.

Kako se navodi u saopćenju, službenici policije, koji su tokom cijelog prekjučerašnjeg i jučerašnjeg dana kamenovani i verbalno vrijeđani od grupe demonstranata u svom djelovanju su iskazali visok stepen tolerancije i profesionalizma. Tom prilikom obavljajući svoju dužnost 47 policajaca je zadobilo povrede, od kojih je jedan zbog ozbiljnosti povreda zadržan na Univerzitetsko – kliničkom centru Tuzla, dok su ostali zadobili povrede o čijem se stepenu ljekari nisu izjasnili i lakše povrede.

Nažalost i 13 građana zadobilo je povrede koje su okarakterisane kao lakše, saopćeno je iz Press službe MUP-a TK.

Iako pristižu kritike na rad i djelovanje policije, bitno je istaći da je policija na napade odgovorila kontrolisanom i upotrebom minimalne sile, nakon što su se iscrpile sve druge mogućnosti, a i sami policajci se našli u životnoj opasnosti, navode iz MUP-a TK.

– Apeliramo i molimo građane da se suzdrže od uništavanja javne i privatne imovine, a da sve probleme koji su akumulirani kroz duži vremenski period rješavamo u dijalogu kroz institucije sistema – poručili su iz MUP-a TK.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo