Utorak, 7 veljače, 2023

MUP tvrdi da je na Psihijatriji, Jandrić kaže da nije: Gdje se nalazi Derviš Šutković?

Nemojte propustiti

Krivično djelo 21-godišnjeg Derviša Šutkovića, sina Muje Šutkovića, vlasnika hotela Sarajevo, u srijedu je šokiralo Sarajlije.

Derviš Šutković (Foto: Facebook)
Derviš Šutković (Foto: Facebook)

Podsjećamo, Šutković je upravljajući Mercedesom ML oštetio četiri automobila, od toga dva u općini Centar i dva u Starom Gradu, a zatim je, vozeći pješačkom zonom Ferhadije, udario u Vječnu vatru, te izazvao manji požar i curenje plina, pa su morali reagovati vatrogasci i Sarajevogas. Nakon incidenta, Šutković se udaljio u nepoznatom pravcu.

“Istog dana, u kasnim popodnevnim satima, u službene prostorije I PU pristupio je Šutković, koji je izjavio da je upravljao navedenim vozilom. 21-godišnjak je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prevezen u KCU u Sarajevu, radi ukazivanja ljekarske pomoći, gdje je na Klinici za psihijatriju zadržan na daljem liječenju”, saopšteno je iz MUP-a KS.

Međutim, iako ovo saopštenje stoji na oficijelnoj stranici MUP-a, glasnogovornica KCUS-a, Biljana Jandrić navodi da ona u evidenciji nema osobu po imenu Derviš Šutković.

“Da je ta osoba smještena na Klinici za psihijatriju, njeno ime bi moralo biti evidentirano, a u evidenciji ga nema. Osim toga, policija uopšte ne bi smjela davati informacije o tome da li je neka osoba smještena na spomenutoj klinici”, izjavila je Biljana Jandrić za Source.ba.

Sudeći po komentarima, Šutkovića ne prati dobar glas u Sarajevu.

“Ma budala, momak nema mozga… Stari mu ima sve, ali on je blentav. Ja većeg kretena u životu nisam upoznao. Derviš nije narkoman, jednostavno je kreten, od rođenja”, izjavio je za Source.ba mladić koji poznaje Šutkovića, ali koji nije htio da njegovo ime spominjemo. (Ime poznato redakciji Source.ba portala)

Također, jedan posjetitelj našeg portala napisao je da je Šutković prije dvije godine skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je zamalo poginulo dvoje ljudi, te da je riječ o “žestokom” kockaru i tatinom sinu. Pored toga, javio nam se i jedan očevidac koji tvrdi da je Šutković u srijedu zamalo udario njegovo dijete.

Derviš Šutković se tereti za oštećenje tuđe stvari, a o cijelom slučaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Međutim, informaciju o tome kakva kazna očekuje Šutkovića nismo mogli dobiti jer Kantonalnom tužilaštvu još nije dostavljen izvještaj o krivičnom djelu.

Izvor: Source

Interesantno za vas

Izdvajamo

Najniža penzija u RS-u za 220 KM manja od najniže penzije u FBiH

Najnižu penziju primaju oni koji imaju do 15 godina staža i tu spadaju naslijeđene penzije. U Bosni i Hercegovini je...

Možda vas zanima i ovo