Nedjelja, 25 srpnja, 2021

MUP zamolio građane da budu odgovorni: Izdavanje dokumenata samo u hitnim slučajevima!

Nemojte propustiti

Iz MUP-a apeluju na sve građane da maksimalno budu odgovorni prema svom i zdravlju drugih, pridržavajući se svih mjera i preporuka koje izdaju nadležne institucije i zdravstvene ustanove.

Prateći aktuelnu epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo i šire, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nastoji da preduzme sve potrebne mjere u cilju preventivnog djelovanja na sprečavanju širenja zaraze novim sojem koronavirusa (COVID-19).

“S tim u vezi, molimo građane kojima u ovom periodu nisu neophodne usluge koje pruža Ministarstvo kao što su izdavanje putnih isprava, zamjena ličnih i drugih dokumenata i sl., da ne dolaze na šaltere nadležnih sektora za administraciju i da sačekaju sa predajom dokumentacije koja nije hitna, kako bi se izbjeglo stvaranje gužve i zadržavanje većeg broja osoba na šalterima za izdavanje ličnih dokumenata”, navode iz MUP-a KS.

Također, apeluju na sve građane da maksimalno budu odgovorni prema svom i zdravlju drugih, pridržavajući se svih mjera i preporuka koje izdaju nadležne institucije i zdravstvene ustanove.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo