Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

MUP ZDK o napadu na Harisa Jovana Mataradžiju: Sve osobe iz slučaja policija procesuirala više puta

Nemojte propustiti

Jutros je Bosnu i Hercegovinu i region obišla priča PTPS-a (Radio Televizija Republike Srpske) o tome kako je Haris Jovan Mataradžija iz Visokog fizički napadnut samo zato jer se izjašnjava kao Srbin.

Nakon natpisa u medijima o napadu na Harisa Jovana Mataradžiju u Visokom zbog, navodno, nacionalnih motiva, oglasilo se i Ministarstvo za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona.

“Dana 21.03.2021. godine, u 11,05 sati, dežurna služba Policijske stanice Visoko je obaviještena od strane M.M., rođene 1981. godine, iz Visokog, da je od strane nepoznatih lica fizički napadnuto lice M.H., rođeno 1979. godine, iz Visokog, te da je zbog zadobijenih tjelesnih povreda prevezeno u Službu hitne medicinske pomoći Visoko radi ukazivanja ljekarske pomoći. Odmah nakon zaprimljene dojave, na adresu koja je navedena u prijavi kao mjesto fizičkog napada, je upućena policijska patrola Policijske stanice Visoko, koja je obavila razgovor za zatečenim licima, fotografisala lice mjesta, te poduzela i druge potrebne mjere i radnje u skladu sa svojim nadležnostima.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Prilikom dokumentovanja ovog događaja, utvrđeno je da su u istom, pored lica M.H. i M.A., učestvovala i lica: S.E., rođen 1963. godine, i S.K., rođen 1989. godine, oba lica iz Visokog, koja se sumnjiče za izvršenje ovog napada. Izvršenim provjerama u Kantonalnoj bolnici Zenica, utvđeno je da su kod lica M.H. konstatovane lakše tjelesne povrede.

Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika Policijske stanice Visoko na dokumentovanju ovog događaja, te se u tom smislu obavljaju razgovori u službenim prostorijama sa svim navedenim licima, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama, prikupljenim dokazima i utvrđenim činjenicama, na nadležnost i daljnje postupanje.

Napominjemo da su akteri navedenog događaja, tačnije, napadnuto lice M.H., kao i lica S.K. i S.E., bila i ranije predmet postupanja policijskih službenika Policijske stanice Visoko, te da se vode u evidencijama navedene policijske stanice zbog počinjenih prekršaja i krivičnih djela, zbog čega su procesuirana u više navrata.”

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo