Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Muris Gadžun: Dovukli su mi moje dijete u džamiju i vidio sam je, doktorica Jovanović nam je poslala poruku, a kada sam uzimao smrtni list rekli su mi kada će rezultati obdukcije

Nemojte propustiti

Muris Gadžun vjeruje da će se ustanoviti ko je krivac od 6 ljekara, a trenutno nikoga od njih ne smatra glavnim krivcem.

Sutra nakon ikindija namaza klanjat će se dženaza preminuloj djevojčici Dženi Gadžun iz Kaknja, koja je umrla nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u poliklinici Bejtović u Sarajevu, potvrdio nam je Muris Gadžun, otac djevojčice.

Kaže da se osjeća bolje nakon što je vidio svoje dijete.

– Kako su mi djevojčicu dovukli meni je lakše, obdukcija je završena, vidio sam je u džamiji, sutra poslije ikindije namaza klanjat će se dženaza u Gornjim Lučanima kod Kaknja, kaže nam Muris Gadžun.

Vjeruje da će se ustanoviti ko je krivac od 6 ljekara, a trenutno nikoga od njih ne smatra glavnim krivcem.

-Niko me nije kontaktirao iz poliklinike Bejtović, samo nam je doktorica Nina Jovanović izrazila saučešće, poslala je supruzi poruku, nije nas zvala. Rezultati obdukcije će potrajati par sedmica, tako su mi rekli kada sam uzimao smrtni list, kazao je Gadžun za Oslobođenje.

Podsjećamo, dvoipogodišnja djevojčica je preminula nekoliko dana nakon operacije, nakon koje je uslijed komplikacija pala u komu. Tačan uzrok i okolnosti smrti tek se trebaju utvrditi nakon što budu pristigli rezultati obdukcije i dodatnih analiza koje su urađene.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

BiH i dalje pod meteoalarmom zbog snijega i vjetra, a tek treba početi padati: Meteorolog Sladić u sat precizirao kada danas stiže u Sarajevo!

Upaljen je žuti meteolaram za dio Bosne i Hercegovine. U regijima Foča, Trebinje i Višegrad očekuju se udari vjetra...

Možda vas zanima i ovo