Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Muriz Memić i Ifet Feraget o pretresu Hitne pomoći: “Nisu džaba tamo”

Nemojte propustiti

Pravni zastupnik porodice Memić Ifet Feraget kazao je kako će provjera dokumentacije u Hitnoj pomoći sigurno doprinijeti rješavanju “slučaja Dženan Memić”.

Pripadnici SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH vrše pretres prostorija Hitne pomoći vezano za slučaj “Dženan Memić”.

Radi se o provjeri dokumentacije koja treba da se nalazi u Hitnoj pomoći, a koja će kasnije sasvim sigurno pomoći u rasvjetljavanju cijelog slučaja, kazao je advokat Ifet Feraget.

– Vjerujemo da će ovaj pretres doprinijeti rješavanju slučaja, izjavio je Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića za Oslobođenje, nakon što je objavljena informacija da pripadnici SIPA, po nalogu Tužilaštva BiH, pretresaju prostorije Hitne pomoći.

– Nisu džaba tamo, bivše rukovodstvo šta je radilo sada ćemo saznati. Nemam nikakve informacije za sada, sa sadašnjim direktorom imamo dobru suradnju, on je dokumentaciju ustupio Tužilaštvu, istakao je Memić.

Pravni zastupnik porodice Memić Ifet Feraget kazao je kako će provjera dokumentacije u Hitnoj pomoći sigurno doprinijeti rješavanju “slučaja Dženan Memić”.

– Muriz Memić i ja već pet godina govorimo da Dženan nije imao adekvatan medicinski tretman. Radi se o provjeri dokumentacije koja treba da se nalazi u Hitnoj pomoći, a koja će kasnije sasvim sigurno pomoći u rasvjetljavanju cijelog slučaja”, kazao je advokat Feraget te naglasio da je istraga u toku da se ne smije govoriti o detaljima.

Potom je istakao da je “ovo istraga koja se ipak može nazvati istragom”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo