Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Muriz Memić: Može me Alisa Mutap prijaviti za klevetu, ali ona mora odgovarati krivično

Autor:N1

Nemojte propustiti

Odluka donesena jednoglasno: Dragan Čoviću odbijeno 10 posto od plate

Kazala je da je ova odluka donesena jednoglasno i da su se članovi komisije dogovorili da uglavnom donose, ako...

Pošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza i nije se vratila kući: Policija traga za Hurijom Hadžić

Porodica već četiri dana traga za Hurijom Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Piskavica. Svi koji imaju neke informacije neka...

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Govoreći o ročištu za klevetu, koje je bilo zakazano za danas, a za šta je Dženanovog oca Muriza Memića prijavila Alisa Mutap, rekao je da “boli činjenica da ga je prijavila ona”.

Pet godina otkako je stradao mladić iz Sarajeva Dženan Memić. Godinama unazad njegova porodica se bori za istinu i rješavanje ovog slučaja, a Dženanov otac Muriz danas je poručio da su “na nuli” kad je riječ o istrazi za Dženanovo stradanje.

– Morali smo čekati pet godina borbe, a tek smo sada na nuli jer ovo što je uradilo Kantonalno tužilaštvo na čelu sa Dalidom Burzić je bilo neshvatljivo. Mnogi nisu vjerovatli da je Dalida Burzić uspjela zavrtiti čitav sistem, uspjela je zavrtiti i MUP i vještake; to se desilo. Vidimo šta sad radi državno tužilaštvo da to nije tako – vodi se nova istraga. Ko god je učestvovao odgovarat će. Ja stati neću do kraja. Ovo je bila nenormalna borba. Oni su možda mislili da se bore Murizom, a nisu svjesni da se bore sa Dženanom, jer on je bio student prava i njegovo je bilo da bude pravnik. Ja sam za Dženana živio i nije normalno da živim poslije njega, istakao je Memić na godišnjicu Dženanovog stradanja.

Govoreći o ročištu za klevetu, koje je bilo zakazano za danas, a za šta je Muriza prijavila Alisa Mutap, rekao je da “boli činjenica da ga je prijavila ona”.

– Alisa Mutap, koja je na ovom mjestu gledala kako Dženan izdiše, bila sa njim, zna ko ih je napao, zna ko je udario Dženana. Ovdje je Dženan zbog Alise umro jer Alisa nije pozvala pomoć. Sat vremena kasnije je Dženan dovezen u bolnicu, to mi je doktor rekao. Može me Alisa prijaviti za klevetu, ali ona mora odgovarati krivično. I ona i njena kuća kompletna i svi drugi na čelu sa Dalidom Burzić, komentarisao je otac stradalog Dženana Memića.

Kako prenosi N1, potcrtao je i da vidi kraj ovome slučaju i da će se sigurno završiti pravno.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ugostitelji uputili zahtjeve: Traže radno vrijeme do ponoći, ukidanje zabrane održavanja muzike uživo…

Ugostiteljski radnici (hotelijeri i restorateri) i muzičari Kantona Sarajeva održali su sastanak na kojem su donijeli jednoglasne zaključke koje...

Možda vas zanima i ovo