Srijeda, 21 travnja, 2021

Muriz Memić pisao Bogiću Bogićeviću

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Jučerašnje odustajanje Bogića Bogićevića od kandidature za gradonačelnika Sarajeva, kao i sama dešavanja na sjednici Gradskog vijeća, naišle su na brojne reakcije u bh. javnosti. Svoj komentar dao je i Muriz Memić čiju objavu prenosimo u cijelosti.

“Trebate nam!

Imao sam čast da razgovaram sa Vama uoči prvog maja 2016. godine i sve što ste mi tada rekli, je kasnije tako i bilo.

Moja porodica i ja Vas izuzetno cijenimo i naravno da ćemo prihvatiti svaku Vašu odluku, jer Vi ipak najbolje znate gdje je Vaša granica.

Ipak, kao što nismo odustali ni u ovoj našoj borbi, ni kada smo postali svjesni obima i snage kriminalnog sistema protiv kojeg se borimo, ne možemo ni tek tako odustati od Vas kao gradonačelnika našeg Sarajeva.

I Vi i ja smo devedesetih morali donijeti odluke, o tome da li ćemo rizikovati vlastite živote za ideju o građanskoj BiH, boljoj budućnosti za generacije koje za nama dolaze.

I Vi i ja smo donijeli tada jedinu ispravnu odluku, iako je Vaša sigurno bila i teža od moje. Vi ste sebi svojom odlukom ipak stavili metu i na čelo i na leđa.

Danas je situacija nešto drugačija na prvi pogled, ali na koncu sve to dođe na svoje – radi se o budućnosti generacija koje dolaze za nama.

Radi se o građanima koji zaslužuju gradonačelnika poput Vas.

Moja porodica i ja se nadamo da ćete ipak još jednom uzeti u obzir sve aspekte i donijeti drugačiju odluku.

Nije sramota promijeniti mišljenje ili odluku, ako će ta promjena značiti nešto dobro”, navodi se na stranici “Pravda za Dženana Memića.

Poštovani gospodine Bogićević,

prenosimo Vam poruku Muriza Memića i svih ljudi koji su uz njega, pa se nadamo da će…

Posted by Pravda za Dženana Memića on Thursday, 25 March 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Inicijativa Denisa Bećirovića: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i...

Možda vas zanima i ovo