Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

Muriz Memić podnosi krivičnu prijavu protiv glavne disciplinske tužiteljice i njenog zamjenika

Autor:NAP

Nemojte propustiti

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića obratio se večeras putem videa na grupi Pravda za Dženana Memića. Međutim zbog tehničkih poteškoća video će biti naknadno postavljen.

Ono što se moglo čuti tokom obraćanja je da će Memić podnijeti krivičnu prijavu protiv glavne disciplinske tužiteljice Alene Kurspahić-Nadarević i njenog zamjenika Mirze H. Omerovića.

On je kazao da je 04.10.2018. godine Kurspahić došla u kancelariju kod Ifeta Ferageta s djetetom i pitala da li će biti u krivičnoj prijavi te da je plakala. Ostavila je broj na koji je pozvao Memić, a onda je otišao kod nje kući gdje je bio i njen suprug. Kurspahić-Nadarević se nije našla u krivičnoj prijavi koja je podnesena 5. oktobra 2018. godine prema kojoj je i otvorena istraga za organizirani kriminal u slučaju Dženan Memić.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Memić je kazao da je Kurspahić-Nadarević pokretala postupke protiv bivše glavne tužiteljice Dalide Burzić s kojom je dobra prijateljica, te da je Burzić svaki put oslobođena.

Dodao je da se iz UDT-a vrše napadi na glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

“Logično je da su se mnogi prepoznali i žele da se zaustavi istraga. Znamo od koga dolaze napadi ali ovo je nezaustavljivo”, kazao je Memić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo