Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Muriz Memić: Pozivam Sebiju Izetbegović da nakon pet godina razgovaramo o ubistvu mog sina pred kamerama

Nemojte propustiti

U Dnevniku u 7 na Hayat televiziji gostovala je Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Nakon što Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, sinoć tokom gostovanja na Face televiziji pomenuo Sebiju Izetbegović kao nekoga ko će odgovarati jer njegovom sinu nije pružena adekvatna pomoć, Izetbegović je sinoć pismeno, a danas i uživo u programu, odlučila istupiti. Ona je pojasnila da KCUS sarađuje s Tužilaštvom po zahtjevu samog Tužilaštva prenosi Avaz.

– Tu na KCUS-u radi veliki broj vještaka. Po nalogu Tužilaštva i suda oni bivaju povezani, ja ne znam na čemu vještače, obaveza je samo da me obavijeste, kako bi dobili slobodan dan. Taj slučaj je bio aktuelan mjesec dana nakon što sam ja došla za direktoricu. On je tretiran kroz Kliniku urgentne medicine, odatle je premješten na Kliniku za neurohirurgiju i operiran je u operacionoj sali, a potom je sve vrijeme, nažalost, do smrti, proveo na intenzivnoj njezi. Moje ime se sada u svemu proziva. To je popularno. Situacija se stalno politizira. Pominje se moja ime uz SDA, a ne bi trebalo, ja sam direktorica KCUS-a. Ja sam ginekolog, ja ne mogu vještačiti u ovim slučajevima. Ja sam samo dobila naredbu Tužilaštva i tu nema prostora za razgovor – pojasnila je Izetbegović te dodala kako je spremna sjesti i razgovarati s Murizom Memićem.

Na njene navode na Facebook stranici “Pravda za Dženana Memića” objavljen je i Memićev odgovor.

– Zahvaljujem se prof. dr. Izetbegović što je, evo, pet godina od ubistva moga sina večeras izjavila kako pristaje da sjednemo lice u lice pred kamerama. Ja je ovim putem pozivam u emisiju kod Senada Hadžifejzovića na Face TV-u, u petak, 19. februara, u 18.45 sati – napisao je Memić.

Prenosimo poruku Muriza Memića povodom večerašnjeg gostovanja Prof. Dr. Sebije Izetbegović na Hayatu:

„Zahvaljujem se…

Posted by Pravda za Dženana Memića on Sunday, 14 February 2021

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zahiragić imao saobraćajnu nesreću: Objavio je fotografiju vozila i oglasio se na Facebooku

Dva vozila učestvovala su u nesreći, a povrijeđenih srećom nije bilo. U sarajevskom naselju Socijalno jučer se dogodila saobraćajna nesreća...

Možda vas zanima i ovo