Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Musa o drami kroz koju je prošao: Nazvao sam porodicu da se oprostim, mislio sam da se neću izvući

Nemojte propustiti

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa bio je gost Podcast Inkubatora u kojem je govorio o svojoj karijeri, a detaljno je po prvi put govorio i o svojoj povredi grkljana.

– Uvijek se piše malo više nego što jeste, ali stvarno je bilo strašno. Ja sam udarac dobio u 2/4, uhvatio sam se za vrat i kao da me neko davi, ne mogu da pričam. Pokušavam sudiji da kažem, ali ne ide glas. I poluvrijeme ide, bila je nezgodna utakmica, mi sedmi, Manresa treća, egal utakmica. Ja ulazim u svlačionicu, gledam se na ogledalo, grkljan stoji sa strane. Gledam, ne mogu da vjerujem je li mi nešto sa očima. Pokušavam da ga vratim i on se lagano pomjera. Nevjerovatno to zvuči sada. I sad je doktor kluba ušao i pomjeraju taj grkljan prema centru i kao ja sam propričao, dobro je, a on je još malo sa strane. I ja sam odigrao tu utakmicu, stvarno super sve, poslije utakmice skidanje dresova, bacanje u publiku, rekao je Džanan Musa za Podcast Inkubator, pa nastavio:

– Meni doktor govori idi kući, pa ćemo ujutru na pregled. Sigurno nije nešto čim si mogao igrati. Ja mu rekoh, hajde da odmah odemo za svaki slučaj, nabrzinu neku injekciju primiti nešto, neću moći spavati. Došao sam u bolnicu i oni vide hematom i kao hajde dobićeš tablete za hematom, ali za svaki slučaj CT da uradimo. I ja uradim CT i tipkam na telefon u čekaonici sa Mahalbašićem svojim saigračem šta da naruči u restoranu, normalna priča. I ulazi pet doktora, gledam zašto pet, jedan bio sada odjednom pet i govori: “Ono što ću ti reći, nemoj da se prepadneš, sve će biti OK, ali ako te pustimo nećeš se ujutru probuditi. Sad ja, šta se dešava, nije mi jasno. Kaže doktor, za deset minuta te moramo operisati, a ovo je tvoj grkljan. I on meni pokazuje snimak, grkljan i stomak. TI dišeš bukvalno 2% i svaki tren se ovo može zatvoriti i nema ti spasa. U tom trenutku ništa nije bitno. Nazvao sam porodicu da se oprostim, mislio sam da je kraj. Mislio sam neću se izvući.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo