Utorak, 18 siječnja, 2022

Musa: “Vakcine protiv sezonskog gripa u FBiH mogle bi biti dostupne u novembru”

Nemojte propustiti

Za području FBiH trebalo bi biti nabavljeno oko 40.000 vakcina. Naglasak je na vakcinaciji ugroženih grupa i starijih osoba.

Šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Sanjin Musa rekao je da bi vakcine protiv sezonskog gripa u FBiH mogle biti dostupne u novembru.

“Zavod za javno zdravstvo i drugi kantonalni zavodi sproveli su tendersku proceduru i očekujemo isporuku vakcina od dobavljača. U redovnom smo kontaktu i prema preliminarnim informacijama isporuka se očekuje u novembru”, rekao je Musa za N1.

On je najavio da će vakcine biti distribuisane nakon što stignu u centralno skladište.

“Zavod će raditi program namijenjen vakcinisanju zdravstvenih radnika, a svaki kanton će odrediti ritam isporuke prema svojim planovama”, dodao je Musa.

Za području FBiH trebalo bi biti nabavljeno oko 40.000 vakcina. Naglasak je na vakcinaciji ugroženih grupa i starijih osoba.

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo