Srijeda, 16 lipnja, 2021

Musemić: Dužni smo navijačima

Nemojte propustiti

Nakon što su uspješno apsolvirali prvo pretkolo Evropske lige i dvomeč s Libertasom iz San Marina (3:1 ukupan rezulat), pred fudbalerima Sarajeva je druga, znatno ozbiljnija prepreka.

5f98ddb54a51c65052e90747662f681f
Foto: Dnevni avaz

Kako bi ponovili prošlogodišnji uspjeh i plasirali se u treće pretkolo, izabranici Husrefa Musemića će večeras (19.30 sati) na izuzetno vrućem terenu u Tirani, na stadionu Kemal Stafa, tražiti što povoljniji rezultat uoči revanša na Koševu.

Viši nivo

Činjenica je da je kvalitet na strani viceprvaka BiH, pogotovo zbog toga što je Kukesiju ovo debitantska sezona u evropskim takmičenjima i ako fudbaleri Sarajeva budu na visini zadatka, prolazak u treće pretkolo ne bi trebao biti upitan.

S tim se slaže i trener Sarajeva Husref Musemić, ističući da preuzima blagu ulogu favorita u ovom dvomeču.
Fudbaleri Sarajeva u Tirani: Domaćin je ozbiljan rival

– Kukesi je mnogo ozbiljniji od Libertas pa se nadam da ćemo i mi biti ozbiljniji. Vidjeli smo u prvom pretkolu da nikoga nije lako pobijediti. Ipak, smatram da smo blagi favoriti i preuzimamo tu ulogu.

Moramo odigrati dvije kvalitetne utakmice, navijačima smo ostali dužni nakon mečeva s Libertasom – rekao je Musemić.

Lakše protiv jačih

“Šefovo” mišljenje dijeli i veznjak Anes Haurdić, strijelac prekrasnog gola u revanšu Libertasa.

– Pokazali smo u prošloj sezoni da mnogo bolje igramo protiv jačih protivnika. Kukesi igra ofanzivno i to nam odgovara. Imat ćemo više prostora za našu igru. Konkurencija je dodatno pojačana Mahirom Karićem i Vuletom Trivunovićem – optimista je Haurdić.

Kukesi – Sarajevo (19.30)

Stadion Kemal Stafa u Tirani. Kapacitet: 19.700. Sudija: Adrijan Jakotet (Švicarska). KUKESI: Halili, Malakarne, Braja, Halaći, Pećini, Alikaj, Alimukaj, Malota, Malindi, Popović, Hodža. Trener: Armando Cungu.

SARAJEVO: Bandović, Tadejević, Tatomirović, Dupovac, Radulović, Cimirot, Džakmić, Haurdić, Todorović, Suljić, Melunović. Trener: Husref Musemić.

Bandović: Znamo šta nas čeka

Pouzdani golman Sarajeva Dejan Bandović također je optimista.

– Protiv Libertasa je izostala efikasnost, ali smo dosta sigurno prošli dalje. U narednim utakmicama sigurno ćemo biti znatno više koncentrisani i odlučniji, jer su protivnici jači.

Pregledali smo nekoliko utakmica Kukesija i vidjeli da su veoma opasni prema naprijed. Imaju izbalansiranu ekipu i pretežno dugim loptama traže napadača Lazara Popovića. Očekujemo dobar rezultat, iako smo svjesni atmosfere koja nas očekuje – kaže Bandović.

 

Izvor: Dnevni avaz

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo