Srijeda, 8 prosinca, 2021

Muškarac iz Orašja prevaren preko interneta: Autobusom poslao skupocjeni mobitel i dodao još 150 maraka!

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Još jedna prevara preko internet oglasnika, gotovo na identičan način kao i u nekim ranijim slučajevima!

Naime, dvadesetšestogodišnji A. M. iz sela Matići kod Orašja prevaren je pri kupoprodaji mobilnog aparata posredstvom jednog od internet-portala u BiH, saopćeno je iz oraške policije.

Mladić je u internet-oglasniku pronašao nepoznatog kupca koji je od njega naručio mobilni aparat HTC ONE te zatražio i dodatnih 150 maraka, nudeći mu u zamjenu drugi mobilni aparat, vrijedan skoro 1.000 maraka.

– Ništa ne sluteći, A. M. je po vozaču “Centrotransovog” autobusa poslao nepoznatom kupcu u Sarajevu mobilni aparat HTC, vrijedan skoro 800 maraka, te 150 maraka razlike u zamjenu za drugi mobilni aparat. Nakon toga je pokušao stupiti u kontakt s osobom kojoj je poslao mobilni aparat, ali je ona isključila mobilni broj iz usluge i od tada postala nedostupna. Prevareni mladić jučer je prijavio policiji slučaj prevare od 11. januara – kažu službeni izvori.

U toku je potraga za prevarantom, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Posavskog kantona obavijestio je i svoje kolege u Sarajevu.

(Avaz.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo