Utorak, 6 prosinca, 2022

Muškarac prodao trupce vrijedne 200.000 KM bez dozvole, radnike nije prijavio

Nemojte propustiti

Protiv ovog muškarca službenici Policijske uprave Prijedor su Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu podnijeli su izvještaj o krivičnom djelu

Policiiaj sumnjiči M.B. iz Prijedora da se neovlašteno bavio trgovinom trupaca hrasta i bukve vrijednih 207.768,09 KM, te da je angažovao radnike za obavljanje šumskih radova sa kojima nije zaključio ugovor o radu niti je uplaćivao doprinose.

Protiv njega su službenici Policijske uprave Prijedor Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu podnijeli su izvještaj o krivičnom djelu zbog krivičnih djela nedozvoljena trgovina, povreda osnovnih prava radnika i povreda prava iz socijalnog osiguranja.

“Osumnjičeni M.B. se tereti da je od januara 2020. godine do oktobra 2022. godine neovlašteno i u većem obimu bavio trgovinom pilanskih trupaca hrasta i bukve ukupne vrijednosti 207.768,09 KM, te da je u istom periodu angažovao radnike za obavljanje šumskih radova sa kojima nije zaključio ugovor o radu niti je uplaćivao doprinose koji proističu iz radnog pravnog odnosa, čime je radnicima uskratio prava iz radnog odnosa i penzijsko-invalidskog i socijalnog osiguranja”, navodi se u saopštenju policije.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo