Petak, 18 lipnja, 2021

Muškarac rekao da su imali intimni odnos: Detalji jučerašnjeg incidenta u Mostaru

Nemojte propustiti

Veliki broj medija prenio je informaciju da je turistkinja iz Danske u subotu bila žrtva pokušaja silovanja u oštećenom objektu “Staklene banke” u Mostaru. Nju je, prema informacijama objavljenim u medijima, pokušao silovati muškarac koji se lažno predstavio kao turistički vodič…

Građani su, naime, jučer oko 15 sati mogli svjedočiti pravoj drami. Iz pravca “Staklene banke” dotrčala je izbezumljena djevojka, za koju će se ispostaviti da je državljanka Danke, vičući na engleskom jeziku “Molim vas, pomozite mi! On me je napao!” (Please, help me! He attacked me!).

Pritrčala je jednom slučajnom prolazniku i uhvativši se za njega zatražila je pomoć. Okupljeni su čuli i da je govorila kako ju je nepoznati muškarac pokušao silovati, odnosno nasilu obljubiti.

Vrlo brzo o ovom događaju obaviještena je lokalna policija i djevojka je u pratnji službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) odvedena u službene policijske prostorije kako bi dala izjavu na okolnosti ovog slučaja.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

No, dalji rad na rasvjetljavanju ovog šokantnog događaja usmjerio je istragu u drugom pravcu. Naime, djevojka je u policiji, prema neslužbenim izvorima, potpuno promijenila priču. Umjesto tvrdnje da je bila napadnuta pa čak i da ju je muškarac pokušao silovati – ona je navodno kazala da je imala nesuglasnice sa poznatim partnerom i da je zbog toga onako burno reagirala.

Ipak, po svjedočenju jednog očevica, kojeg citira mostarski portal Pogled.ba, niko zapravo, osim same Dankinje i muškarca od kojeg je bježala, sa sigurnošću ne može reći što se točno zbilo u ”Staklenoj banci”.

– Vidio sam tog muškarca. Pitao sam ga što je bilo, a on mi je rekao: ‘Kar*** smo se’. Da su oni to radili, ne bi ona onako bježala od njega, završio je svoje svjedočanstvo spomenuti očevidac.

VEZANO:  Mostar: Lažni turistički vodič usred grada pokušao silovati turistkinju

U MUP-u HNK su sačinili službenu zabilješku o ovom događaju, no s obzirom da Dankinja ne želi prijaviti silovanje niti slučaj nasilja, njima su ruke praktično vezane, iako će radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja biti nastavljene.

(Doznajemo.com)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo