Subota, 16 listopada, 2021

Muškarac stradao nakon što je na njegovog golfa naletio ford za čijim upravljačem je bio kantonalni tužilac

Nemojte propustiti

Na magistralnom putu M-17 na Žepačkoj petlji sinoć oko 20,45 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao Mujo Mandžuka iz Žepča, predsjednik Lovačkog društva Orlovik. Do udesa je došlo nakon što je na golf 2 kojim je upravljao nastradali Mandžuka naletilo vozilo marke Ford.

Mujo_Mandzukic_Zepce_nesrecaKako javlja Dnevni avaz, ovim vozilom upravljao je kantonalni tužilac Marijan Lukić iz Žepča. Prasak i udar uznemirio je obližnje mještane naselja Luke.

Policija je vrlo brzo stigla na mjesto nesreće, a nedugo zatim stigla su i kola Hitne pomnoći. Uprkos bryoj intervenciji žepačkih medicinara, Mandžuka je, usljed zadobijenih povreda, podlegao na putu do Doma zdravlja Žepče.

Drugi učesnik u saobraćajnoj nezgodi, osim pretrpljenog straha i šoka, nije zadobio fizičke povrede. Na lice mjesta izašla je Dinka Lukes, kantonalni tužilac. Na oba vozila pričinjena je velika materijalna šteta. Saobraćaj na ovoj dionici puta bio je u potpunom prekidu za teretna vozila, dok su putnička vozila preusmjeravana na alternativni putni pravac kroz naselje Zenički put.

Smrtno stradali Mujo Mandžuka poginuo je samo nekoliko stotina metara od porodične kuće u naselju Opšenik. Bivši uposlenik PU Žepče, radio je kao granični policajac u DGS BiH, a sinoć je krenuo u lov.

Izvor: Dnevni avaz

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo