Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Muškarac u Vranju kaže da je greškom primio dvije različite vakcine, završio je u bolnici

Nemojte propustiti

SRBIJA – Srđan Antić ističe da je dva dana nakon vakcinacije završio u bolnici, gdje je, kako kaže, primao rastvore.

Slađan Antić iz Vranja u Srbiji tvrdi da je primio dvije različite vakcine. Kako je izjavio za RTS, prvo je primio Pfizerovu, a zatim je revakcinisan kineskom Sinofarm vakcinom. Kaže da je prvu dozu Pfizerove vakcine primio u domu zdravlja u Vranju, a da je za drugu dozu dobio SMS iz E-uprave da u zakazano vrijeme dođe u sportsku halu.

– Dok sam razgovarao sa doktorom, došla je medicinska sestra, skinuo sam bluzu i duksericu, dala mi je vakcinu, a zatim i potvrdu da sam revakcinisan. U razgovoru, doktor koji mi je prijatelj mi kaže – super je ova kineska vakcina koju si primio, ona je ekstra. Ja iznenađen pitam – kako kineska, ja sam primio Pfizerovu vakcinu i tu je onda nastao metež – navodi Antić za RTS.

Dodaje da je dva dana nakon vakcinacije završio u bolnici, gdje je, kako kaže, primao rastvore.

– Nemam pojma na čemu sam, da li sam vakcinisan dva puta, da li sam revakcinisan, da li će da se desi neka nuspojava. Imao sam problema, bio sam prošle sedmice dva dana poslije primanja druge doze vakcine na urgentnoj medicini, četiri sata sam primao neke rastvore, ne znam već šta, pa su me poslali na interno, za bolnicu – objašnjava Antić.

U Zdravstvenom centru su rekli RTS-u da je zasjedala stručna komisija i da je u toku unutrašnji nadzor.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasnici sarajevskog fast fooda “Otrov” preminuli od koronavirusa

Studenti su ovaj fast food zvali "Otrov", a znali bi kazati da iako jedu kod "Otrova", tu se niko...

Možda vas zanima i ovo