Utorak, 18 siječnja, 2022

Muškarac zaustavljen na njemačkoj granici: Krenuo s neobičnim darom za svog badžu

Nemojte propustiti

“Na pitanje nosi li nešto protuzakonito, odgovorio je ne i na pitanje je spremno otvorio prtljažnik”, javlja policija.

Jedan Nizozemac je u prtljažniku vozila imao ono za što je vjerovao da je bezopasna zračna puška kada ga je granična policija provjerila. No, policija nije s njim dijelila mišljenje o bezazlenosti oružja – piše Fenix magazin.

U petak, u ranim jutarnjim satima u okrugu Berchtesgadener Land ( Bavarska) patrola je provjerila Audi nizozemske registracije. U vozilu se na putu za Hrvatsku nalazio 26-godišnjak. Kako je naveo, tamo je želio posjetiti svog badžu.

“Na pitanje nosi li nešto protuzakonito, odgovorio je ne i na pitanje je spremno otvorio prtljažnik”, javlja policija.

Unutra je bila crna torba u kojoj je bila puška duga oko 120 centimetara. Mladić je rekao da je riječ samo o “bezopasnoj” zračnoj puški koju je htio odnijeti svom badži. Međutim, pomnije ispitivanje pokazalo je da zračna puška visokih performansi, koja može biti vrlo opasna ili, u najgorem slučaju, smrtonosna, nije imala nikakve oznake.

Muškarac je morao otići poći s policijom kako bi službenici ponovno temeljito pregledali vozilo. Policajci su ispod suvozačevog sjedala pronašli plastičnu vrećicu s malom količinom marihuane.

Nakon obrade, samostalni vodoinstalater je mogao nastaviti svoj put – naravno bez oružja i droge. Nizozemca sada čeka kazneni postupak za kaznena djela iz Zakona o oružju i opojnim drogama.

Više s weba

Izdvajamo

Cijene goriva ponovo skočile, očekuju se nova poskupljenja roba i usluga

BANJALUKA - Novo poskupljenje nakon skoka cijena električne energije za privredu u Republici Srpskoj dodatno će uticati na poslovanje...

Možda vas zanima i ovo