Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Muškarci pred televizorom troše više kalorija od žena

Nemojte propustiti

muskarac pred televizoromSjedeći pred televizorom muškarci troše više kalorija od žena, utvrdili su znanstvenici koje prenosi BBC.

Liječnici su mjerili koliko energije potroše tri para tijekom svakodnevnih aktivnosti. Svih šest ispitanika konzumiralo je obroke od 600 kalorija prije nego što im je dodijeljena neka aktivnost poput zajedničkog sjedenja pred televizorom, sat vremena u teretani ili tri sata kućanskih poslova.

Dok je muškarac sjedeći na kauču potrošio 640 kalorija žena je u isto vrijeme potrošila 292.

Žene troše manje kalorija zbog toga što imaju manju težinu od muškaraca ali to objašnjava tek dio razlike, kažu stručnjaci. Drugi dio pripisuje se činjenici da muškarci raspolažu s više mišićne mase koja je puno veći potrošač energije od ostaloga tkiva.

Utvrđeno je i da se tijekom prijepodneva provedenog u kućanskim poslovima potroši kalorija koliko i u sat vremena iscrpljujućeg vježbanja u teretani.

Muškarac koji je vježbao sat u teretani potrošio je 834 kalorije a žena 729 kalorija. Istodobno par koji je proveo prijepodne pospremajući kuću potrošio je sličnu količinu energije – muškarac 862 kalorije a žena 629 kalorije.

Stručnjaci ističu da to pokazuje da umjerene dugotrajne aktivnosti igraju puno važniju ulogu u životu u pogledu potrošnje kalorija nego što se vjeruje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo