Utorak, 22 lipnja, 2021

Muslimani večeras obilježavaju Lejletu-l-berat

Nemojte propustiti

Ova odabrana noć u hadisima, predajama poslanika Muhammeda, a. s., spominje se kao noć u kojoj Uzvišeni Allah, dž. š., određuje ljudske sudbine, ljudske živote i njihovu nafaku

Mubarek noć Lejletu-l-berat nastupa u akšam 7. aprila, prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu i vjesnik je nadolazećeg mjeseca posta, ramazana.

– Obilježava se i kao noć u kojoj meleki počinju pisati sudbinu čovječanstva i svakog čovjeka pojedinačno za narednu godinu, a u tradiciji bosanskih muslimana poznata je i kao noć oprosta, sudbine i želja.

Ova odabrana noć u hadisima, predajama poslanika Muhammeda, a. s., spominje se kao noć u kojoj Uzvišeni Allah, dž. š., određuje ljudske sudbine, ljudske živote i njihovu nafaku, a u nekim hadisima spominje se da u ovoj noći Allah, dž. š., prašta ljudima grijehe – navodi se u saopćenju Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo