Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Mustafa Nadarević dočekao 77. rođendan u bolnici, bori se s opakom bolešću: “Ne znam šta bih više rekao o svom stanju”

Nemojte propustiti

Legendarni glumac se početkom godine uključio u kampanju s ciljem spašavanje 500-tinjak ljudskih života, jer je poznato da je rano otkriveni karcinom izlječiv u 80 posto slučajeva.

Mustafa Nadarević prije nekoliko je dana navršio 77. godina, a rođendan je zbog bolesti dočekao u bolnici.

Zvijezda brojnih filmova i serije TV “Lud, zbunjen, normalan” Mustafa Nadarević proslavio je 77. rođendan ali nažalost u bolnici i ne onako kako bi to volio, prenosi Avaz.

Mustafa je u januaru ove godine progovorio o vlastitom iskustvu s borbom sa zloćudnom bolesti, točnije karcinomom pluća, no tada se dobro osjećao i stanje mu je bilo bez dodatnih komplikacija

Početkom marta je u Sarajevu počeo snimati nove epizode serije “Lud, zbunjen, normalan” koje je zbog pandemije koronavirusa bilo ubrzo prekinuto. Mustafa se nakon toga vratio u Zagreb, gdje je morao obaviti dodatne pretrage u bolnici.

“Još sam u bolnici. Ne znam kada ću izaći. Ne znam što bih više rekao o svom stanju”, izjavio je putem telefona za Avaz.

Mustafa se početkom godine bio uključio u hvalevrijednu kampanju s ciljem spašavanje 500-tinjak ljudskih života, jer je poznato da je rano otkriveni karcinom izlječiv u 80 posto slučajeva.

“Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest”, izjavio je glumac za Media Servis.

Uputio je poruku svima koji pripadaju rizičnoj skupini, odnosno dugogodišnjim pušačima.

“Mogu im poručiti da ne budu primitivni kao ja, da se plaše doktora. Meni je doktor još kao malom djetetu bio ‘jao’, od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede jer onda je izlječivost vrlo blizu”, poručio je tada Mustafa kojem želimo što brže ozdravljenje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tragedija u BiH: Poznat identitet poginulih mladića, bavili se sportom

Poznat je identitet stradalih mladića u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 22:00 sata na magistralnom putu M-106...

Možda vas zanima i ovo