Utorak, 27 srpnja, 2021

Mustafić o Vulinovom stvaranju ‘srpskog sveta‘: …imamo izgledan rat, to je jasna programska agenda koja će unesrećiti mnoge generacije

Nemojte propustiti

Osim Mustafića, na Vulinove izjave reagovao je i Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, i bivši član SDA.

Bosanskohercegovački reditelj Dino Mustafić reagovao je na jučerašnje izjave ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina o stvaranju ‘srpskog sveta’.

Vulin je, kako smo već objavili, poručio da je “zadatak ove generacije političara stvaranje ‘srpskog sveta’, da objedini Srbe gdje god oni budu živjeli”.

Da bi se takav cilj ostvario, Vulin je naveo da Srbija mora biti uspješna, a “uspješna može biti samo ako je nastavi voditi predsjednik Aleksandar Vučić”.

“Jasna programska agenda koja će još dugo činiti Balkan nestabilnim i unesrećiti mnoge generacije. Umjesto evropskih politika prema idealu koje identitet definiše kao razložno upravljanje pluralitetom, sa političarima formata Vulina imamo izgledan rat”, naveo je Mustafić na Twitteru.

Sinoć je, podsjećamo, na Vulinove izjave reagovao i Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, i bivši član SDA.

Zvizdić je,naime, podsjetio na historiju srbijanskih nasrtaja i pretenzija na teritorije susjednih zemalja, uključujući i BiH, te istakao da je u pitanju providna hegemonistička priča.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo